Life finds a way

Nu kan man få alzheimers om man badar i östersjön, cancer om man solar och en lampa i ansiktet om man går på Berns. Jag tror vi måste tänka på miljön lite mer och jag tror vi måste börja med att sluta köpa ekologiskt. De är inte vad naturen handlar om, det är inte vad arv, gener och anpassning har lärt oss genom tiderna.

Den starkaste överlever, det är så det alltid varit. Moder jord har ingen nåd att ge, den köper man själv.. hela evolutionen bygger på att de minsta och svagaste skall dö, det är så det fungerar och så man säkrar artens fortlevnad. Ni har lärt er det i skolan: att äta lr bli äten, toppen av näringskedjan och the survival of the fittest. Är man inte nöjd med sin plats och situation så utvecklar man försvar, starka varningsfärger, härmar andra giftiga varelser eller försöker klättra högre på näringskedjan.

Visst är det en enkel logik? Alla vi levande individer har lärt oss det här sedan födseln. Så ser ni några begynnande gifttaggar på korna, eller huggtänder på kycklingarna? Får du en elchock om du äter lamm? I grisens fall har de till och med gått tillbaka i utvecklingen och gjort sig av med sina betar, som man fortfarande hittar på de mkt aggresiva vildsvinen, dock har de ju nu utvecklat "svinis". Men inte hoppar sillen upp på land i stora arméer för att slå tillbaka. och vi är knappast ensamma i världen om att nyttja andra arter. naturen är full av myror som föder upp bladlöss som de sedan mjölkar, eller eremitkräftorna som klär sig i anemoner(skalet).

En gång i tiden härskade dinosaurierna på jorden, en gång i tiden var inte människan mkt värd. men vi nöjde oss inte med det och idag är vi på topp, med råge över till och med lejon och hajar. Det har inte varit en lätt resa och vi har förtjänat vår plats. Och om de andra arterna inte är nöjda med det måste de lära sig att slå tillbaka. men de kommer inte göra det för genom att dalta med arterna gör vi dem förslappade; utnyttjade i något slags välgörenhetsslaveri. Så för fan, sluta köpa ekologiskt, sluta förvirra naturen redan idag om den skall lära sig någonting och kunna anpassa sig. Som de säger i jurassic park: life finds a way.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0