Att äta ensam..

jag är full igen, och vad betyder det? jo jag ska försöka skriva något som underhåller er...

Så kära människa som sitter och äter ensam,

är något fel? Blev du precis dumpad? Avskedad? Dog din papegoja? Vad har gjort dig till en sån sorglig människa att du sitter på en fin restaurang helt själv och äter?

Jag undrar detta eftersom endast en känslomässigt förstörd människa kan sitta och äta ensam. Jag kan knappt köpa en fryst pizza på ica utan att skämmas. Men att sitta själv på en restaurang själv och äta? Aldrig i livet.

När du går in så måste ju hovmästarn fråga dig, "Väntar du på någon mer?". De kan ju inte se på dig att du ska äta själv? Jag menar hade jag gått in i en restaurang och de antog att jag skulle äta själv så hade jag nog slagit honom jättehårt i magen. Ser jag ut som en person som skyfflar i mig mat ensam? Jag tror fan inte det! Och när du erkänner att du äter ensam - självsäkert? Med skam? Hur erkänner man något sånt? - måste du se dem i ögonen tills de inser vilken jävla ensam jävel du är? Måste du se hur de utvärderar hela din existens samtidigt som de inser att deras första tanke om dig var fel? Det måste verkligen kännas förjävligt för dig..

När du väntar på servitören, måste du köra samma tråkiga kallprat som när man äter med någon annan? Kommenterar du inredningen med dig själv? Eller hur konstigt vattnet smakar? Din patetiska jävel, du skämtar säkert om den tjocka disk-pojken eller hur?

Och vad fan beställer du? Finns det saker man inte kan äta själv? Alla vet att beställa spaghetti när man är på en dejt är trubbel. Men har du någon bisarr kod som du måste följa? Kanske är skaldjur för konstigt för dig. Kanske kommer inte den söta servitrisen skratta åt dig om du beställer dagens soppa och en bit bröd. Men åt den skumma ensamma killen som beställde en räksallad? Då blir du veckans skämt.. kanske? Vad vet jag? När hon sen ser en konsig lodis på en parkbänk så kommer hon viska till sin pojkvän: "Jag lovar att han käkar räksallad.". Och så skrattar de. Allt på grund av dig. Eller så kanske gillar du sånt? Antagligen gör du det.

Och hur äter du? Jag vet att när jag äter själv så blir jag ganska stökig. Varför inte? Eller hur? Det är ingen där som kan se vilket jävla svin du är. Men när du är själv, i en restaurang, är det helt tvärt emot? Du kan ju inte riktigt vinna i den här sitatutionen.. eller hur? Äter du själv samtidigt som du kladdar omkring, så är du som snubbarna som runkar till Elle vid Slussen(Ja det är sant, jag har sett det själv. Det kan varit cosmopolitan..), eller de som kysser dig på munnen första gången du träffar dem.. jävligt konstigt beteende..

Men äter du utan några som helst klagomål, så blir du genast Hannibal Lecter-seriemördar-typen. Börjar du inse varför du skulle tagit med den där räksalladen hem istället?

Det finns inget fel med att äta själv. Eller ta något på det lokala haket nere på gatan. Men på en restaurang? Då kan du lika gärna fråga vart närmsta runkbås finns..

Sluta klaga på internet.


Serie


Saker som får oss att "reagera"


RSS 2.0