Freddie Mercury

Freddie Mercury vad den första homosexuella artisten som fick gudstatus i rockvärlden. När han kom ut ur garderoben blev många chockade, eftersom han gjorde detta nästintill på sin dödsbädd. Det chockade eftersom det var allmänt känt att en kvinna kunde i regel bli gravid bara genom att vara i samma rum som hans mustasch.






Fakta:


1. Freddie Mercurys riktiga namn var Farrokh Bulsara, tills han tog sitt förnuft till fånga och bytte namn till något folk faktiskt kunde uttala.

2. De flesta homofobiska sportdårar skulle nog pissa ner sig själva om de faktiskt insåg att han som skrev "we Are the Champoins" tryckte snubbar.

3. Cirolana mercuryi är ett sorts kräftdjur döpt efter Freddie Mercury. För det första man tänker på när man tänker på honom är krabbor(läs crabs)?

Starten:
Freddie Mercury föddes som Farrokh Bulsara på Zanzibar, som kanske är mest känt för världens ledande tillverkar av kryddnejlikor, och det var första landet i Afrika som hade färg-TV(Så nu har ni lärt er något idag också). Med andra ord, det är inte mycket intressant man kan säga om Zanzibar.

Etniskt sett, var Freddie persisk, vilket betyder att han "tekniskt" sett är Asiat. Vilket i sin tur gör honom till den coolaste asiaten i västvärlden sen Bruce Lee. Vilket bara i sig är en jävligt stor bedrift, eftersom Freddie aldrig sprang efter någon med sina "fists of fury". När Freddie växte upp så uppfostrades han till Zarathustrian, en otroligt inflytesrik religion inspirerad av judendomen, kristendomen och islam, en av de första religioner som endast följde en gud, men mest kända för att ha något att göra med det verkliga "300".
Efter att han gått klart på sin internatskola(inget är så jävla badass som internatskolor, kolla ondskan bara), så flyttade Freddies familj till England medan Zanzibar genomgick en revolution.


Efter flytten till England, började Freddie på konstfack, där han senare skulle sätta sina talanger till nytta genom att designa den kända queen-loggan. Lejonen står för Lejonen i bandet, Roger Taylor och John Deacon, krabban är för kräftan, Brian Mays, Älvorna står för Freddies jungfru-tecken. Det var nog enda gången Freddie jämfördes med en oskuld..



Karriär (Freddie Mercury tar världen med storm)

I början så såg Freddies karriär inte så lovande ut. Efter att ha varit i band med så fantastiskt dåliga namn som t.ex. Ibex(antagligen efter den där geten), Sour Milk Sea(världens mest illaluktande hav) och en tidig version av Queen som kallades Smile(vilket är patetiskt genom att det ber om att vi ska tycka om dem, som en tönt i en amerikansk collagefilm som kallar sig själv för Chuckles eller nåt annat töntigt.). Som tur var, efter namnbytet, så började Queen att bli riktigt framgångsrika, och Freddie blev känd som en riktigt bra sångare. Han hade t.ex.  nästan fyra oktaver. Vi kan jämföra det med Mariah Carey som klarar 5, men hon suger och är för besatt av fjärillar så hon räknas inte.

Helt enkelt, alla Queenlåtar du känner till och älskar är skriven av Freddie Mercury: "Bohemian Rhapsody", "Bicycle Race", "Killer Queen", "We Are the Champions", "Crazy Little Thing Called Love", "Don't Stop Me Now", och en jävla massa fler. Bry er inte om att de här låtarna nu i grund och botten är reducerade till reklamsignaturer för så töntiga saker som mobiler och bilar.
Han är en av de få artister som nästan alla kan gilla: Sportfånarna gillar "We Are the Chamipions" och "We Will Rock You"; medelålderskvinnor gillar "These Are the Days of Our Lives"; dramabögar gillar "Good Old Fashiond Lover Boy"; Dansare kan inte få nog av Queens försök att göra disco, "Another One Bites the Dust"; och män i 30års-åldern som fortfarande bor hemma har "Flash" på repeat.

Speciellt "Bohemian Rhapsody" verkar ha lämnat ett jävligt stort avtryck efter sig. Att en låt som handlar om en mordisk mamma, några italienska ord (som 99% av alla lyssnare inte förstår), upprepandet av en renaissans-astronom som sen slutar i en snedtändning och lite emo-tankar, det är ganska häftigt att den inte bara toppade nästan alla listor när den släpptes, utan den har också blivit framröstad som en av världens bästa låtar flera gånger.
Den toppade listorna IGEN 1992 efter Wayne's World.

Freddie Mercury, med och utan Queen, har jobbad med folk så som David Bowie(Ziggy Stardust!), Michael Jackson(King of pop!), och Montserrat Caballe (öh.. en framgångsrik operasångerska!). Den mest kända av dessa är nog "under pressure" som de gjorde med Bowie, innan My Chemical Romance och The Used(Sorry emobarnen) bajsade ner den med sin egen tolkning, så var orginalet sedd som en av de bästa sångerna i världen, och den med det häftigaste basspåret någonsin. (Jag tar inte ens upp Vanilla Ice här, det är för mycket bajs på en och samma gång)

Freddies scen-persona spelade också en stor roll för bandets framgångar. Man blev tvungen att ändra på begreppet "Stage Presence" efter Mercury. Tidigare betydde det att det var en person som kunde stå på en scen, göra någonting förutom att bara stå där och inte spy på publiken. Efter att Freddie Mercury gjort scenen till sin bitch och publiken till hans villiga sex-slavar, så kunde man inte bara stå där och förstöra ett par gitarrer på scenen. Plus, så blev världens manliga sångare tvungna att ändra på sig, nu var de tvungna att sjunga rent, (Förutom om man hette Bob Dylan då, som man bara kan jämföra med en skrikande katt)

En stor del av deras shower var deras kostymer. Allt från glittriga hängselbyxor till korta shorts till mantlar och kungakronor, Freddie kunde fixa allt.

Ok, kanske inte allt.



"Död" och arv

Freddie Mercury dog av AIDS bara timmar efter att han ens erkännt att han hade sjukdomen, antagligen eftersom det var så lång tid det tog innan han kom på en dödsorsak som inte var "implodering pga AWESOMENESS". Det var enklare tider då mina vänner, när en man kunde ha S&M-dräkter på scen samtidigt som han piskade en annan man, och fortfarande sågs som hetro. Genom att han var en av de första stora kändisarna som dog av sjukdomen, så blev det uppmärksammat.

Freddies död betydde inte slutet för Freddie Mercury. Queen lyckades fortf sälja sjukt mycket efter att han dött, de sålde t.ex. 32.5 miljoner album i USA efter han dött. Världen över har de sålt drygt 300 miljoner album, varit på den engelska topplistan längre än Beatles, bandet som alla verkar jämföra allting med.

Freddie själv blev vald som nummer 58 i en lista över "De 100 bästa britterna". Det är ganska coolt för att A) han var inte född där och B) de andra på listan hade bland annat Winston "Nazijägaren" Churchill och William "Obligatorisk läsning" Shakespeare.

Lake Geneva i Schweiz har en staty på honom:


Det mina vänner, kommer varken ni eller jag någonsin att få..


Kommentarer
Postat av: Malin

Haha,asbra skrivet,vet väääldigt mkt mer om honom nu :)

2011-09-07 @ 10:34:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0